Kako je navedeno u saopštenju za medije, novi projekat pod nazivom Murabba oličenje je koncepta održivost. Sadrži zelene površine, pešačke i biciklističke staze koje će poboljšati kvalitet života promovisanjem zdravih, aktivnih stilova života i aktivnosti u zajednici. Takođe će imati muzej, univerzitet, višenamensko pozorište i više od 80 mesta za zabavu i kulturu.

Projekat će biti smešten na površini od 19 kvadratnih kilometara, kako bi bilo na usluzi za stotine hiljada stanovnika.

Ponudiće više od 25 miliona m2 površine, sa više od 104.000 stambenih jedinica, 9.000 hotelskih soba i više od 980.000 m2 maloprodajnog prostora, kao i 1,4 miliona m2 poslovnog prostora, 620.000 m2 površina za slobodno vreme i 1,8 miliona m2 prostora posvećenog objektima namenjenih zajednici.

Novi projekat Murabba ponudiće jedinstveno životno i zabavno iskustvo u krugu od 15 minuta hoda, sa sopstvenim sistemom unutrašnjeg transporta. Nalaziće se na približno 20 minuta vožnje od aerodroma.

 

 

NMDC će izgraditi i Mukaab, ikoničnu znamenitost koja sadrži najnovije inovativne tehnologije. Dizajn Mukaaba je prvi takav na svetu i biće jedna od najvećih izgrađenih struktura na svetu, dimenzija 400x400x400 metara.

Mukaab će biti prva svetska destinacija na svetu koja nudi iskustvo koje je stvorila digitalna i virtualna tehnologija sa najnovijom holografijom.

Obuhvataće toranj i strukturu koja sadrži dva miliona kvadrata prostora, koji će biti namenjen vrhunskom ugostiteljstvu sa mnoštvom objekata maloprodaje, kulturnih i turističkih atrakcija, zajedno sa stambenim i hotelskim jedinicama, komercijalnim prostorima i rekreativni sadržajima.

 

Projekat bi trebalo da bude završen 2030. godine.

 

Izvor: eKapija