Novi tržni centar imaće dve poslovne zgrade, a zgrada A će prva da se otvori, rekao nam je on i najavio dolazak novih, kvalitetnijih brendova.

Izgradnja novog kineskog tržnog centra u Ulici Jurija Gagarina na Novom Beogradu bliži se kraju. Fasada i radovi unutar objekta su završeni i otvaranje se očekuje krajem maja.

"U završnoj fazi izgradnje naš fokus je na unutrašnjim instalacijama koje su neophodne za nesmetan rad centra. To uključuje izvođenje sistema protivpožarne zaštite, elektroinstalacije, mašinskih instalacija, kao i instalacije vodovoda i kanalizacije, nakon čega će se pristupiti završnim radovima i omogućiti da se kompleks otvori", rekao je Vanja Bugarin, odgovorni izvođač radova za RTS.

Na 34.000 kvadratnih metara, 450 lokala
Na 34.000 kvadratnih metara nalazi se 450 lokala. Kompleks ima dva objekta, između kojih će se nalaziti parking.

Osamdeset odsto prodavaca iz starog tržnog centra, izgorelog u požaru, preseliće se u novoizgrađeni. Do sada je prodato više od 300 lokala. Većinu su kupili Kinezi, a ostali su u vlasništvu srpskih firmi.

Iz kompanije "Eurazija trejd centar" kažu da se cena kvadratnog metra kreće između 2.000 i 3.000 evra.

"Dolaze sve novi brendovi i sve je novo, i dolaze ovi koji su kvalitetni, biće baš drugačija roba. Biće drugog nivoa u odnosu na stari tržni centar. Ovo je od velikog značaja jer je stari tržni centar bio mnogo star, od pre 20-30 godina. Postoji potreba da imamo jedan novi kineski tržni centar za Srbiju i Balkan", kaže Đunvej Cou iz "Eurazija trejd centra".

Na ovoj lokaciji planirana je izgradnja još jednog poslovnog centra. Ulica Jurija Gagarina biće produžena i povezana sa obilaznicom koja će prolaziti pored novog tržnog centra, a prema planu, pored kompleksa biće i tramvajska okretnica.