NOVI generalni urbanistički plan grada Beograda, kojim se predviđa pet većih privrednih zona u prestonici, biće donet početkom sledeće godine, najavio je u sredu gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

 

Placevi za buduće fabrike i preduzeća, da bi bili atraktivni investitorima, nalaziće se pored glavnih saobraćajnica. Kako „Novosti“ saznaju, u Nacrtu generalnog urbanističkog plana Beograda, koji je još u proceduri, privredne zone nalaziće se gornjem delu Zemuna, na potezu Surčin - Dobanovci i pored auto--puta, na sremskom delu Beograda. Sa banatske strane prestonice, privredne zone biće u Pančevačkom ritu (Reva) i u Krnjači. U planu je da se investitorima ponude i zone oko nove obilaznice i na ulaznim pravcima grada - Ibarska magistrala, Bubanj potok, Batajnički drum, Vrčin...

- Realizacijom strateških projekata iz oblasti saobraćaja, na značaju će dobiti lokacije uz Severnu tangentu i Pančevački put. Da bi se ovo sprovelo u delo, neophodno je prethodno opremanje komunalnom i saobraćajnom infrastrukturom, kao i svim pratećim funkcijama usluga i snabdevanja. Prednost će imati sadržaji koji obezbeđuju nova radna mesta - kažu u Sekretarijatu za urbanizam.


RADI KANCELARIJA ZA BRZE ODGOVORE

KANCELARIJA za brze odgovore privredi počela je u sredu da radi. Ovom informativnom birou mogu se obratiti sva pravna i fizička lica kojima su potrebni odgovori u vezi sa ulaganjima, papirologijom, porezima i doprinosima.

- Cilj je da pravna i fizička lica na jednom mestu dobiju odgovore na sva pitanja koja ih interesuju - rekao je Mali.

 

 

 

Izvor: Novosti.rs