image

 

U planu je, kako je precizirao, da se ove godine gradskim budžetom vrati 68 miliona evra kredita koji je zatečen, kao i da se isplati kompletan dug za socijalna davanja od 4,6 milijardi dinara.

 

"Predviđen je novac i za važne projekte u gradu. Za tunel koji će povezati Savsku ulicu od autobuske stanice skoro do Bulevara despota Stefana, zatim novac za podzemne kontejnere koji su postavljeni pre četiri-pet godina, a do kraja godine biće zamenjeno 560 kontejnera", rekao je Vesić na televiziji "Pink". 

 

On je dodao da će se biti obnovljene četiri pijace, zatim Terazijski plato, a radiće se i tramvajska pruga preko mosta na Adi. 

 

Vesić je rekao da su javna preduzeća uplatila dobit u gradski budžet u iznosu od 4,4 milijarde dinara i da je to praksa poslednje dve godine i ukazao da sva gradska preduzeća, osim GSP i Sava centra, rade pozitivno. 

 

Govoreći o baštama u pešačkim zonama, gradski menadžer je rekao da do sada nisu postojala jasna pravila za to kako i gde se bašte postavljaju. 

 

"Ostaće bašte u pešačkim zonama, ali pod jasnim pravilima", naglasio je Vesić i dodao da će bašte biti ograđene, ali da ograda ne sme biti viša od jednog metra, kao i da su zatvorene bašte zabranjene. 

 

Gradski menadžer kaže i da će poslovnim prostorom ubuduće gazdovati grad, a ne opštine, jer je bilo dosta malverzacija, korupcije i nedomaćinskog poslovanja. 

 

Poslovni prostor je služio za udomljavanje političkih kadrova, s ogromnim platama, koje su često bile veće od plate premijera ili gradonačelnika. 

 

"U narednih mesec dana završićemo popis poslovnog prostora. Prvo ćemo dati reprogram za dužnike. Rešićemo problem zakupa i otkupa poslovnog prostora", rekao je Vesić.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Izvor: http://www.b92.net/