Fokus savremenih poslovnih centara je na zaposlenima i njihovom komoditetu i dobrom osećaju na poslu. Novi biznis centri teže da zaposlenima uštede vreme i da dodatnim sadržajima, prošire dijapazon usluga koje zakupcima stoje na raspolaganju.

Upravo prateći svetske prakse i razvoj domaćeg tržišta, MPC Properties, kao vodeća regionalna platforma za razvoj nekretnina akcenat stavlja na održivost svojih objekata, uz snažan fokus na primenu zelene gradnje i proširenih sadržaja lokacija, navodi u autorskom tekstu Bojan Jevremović, office leasing menadžer u kompaniji MPC Properties.

Novi poslovni centar, Navigator Business Center 2, u Bulevaru Milutina Milankovića na Novom Beogradu, gradi se upravo u skladu sa principima zelene gradnje, LEED standardima. 

Površina sprata će biti 3.000 m2, dok čista visina od podignutog poda do spuštenog plafona iznosi 3 metra. U kombinaciji sa staklenom fasadom, pametnim sistemom liftova i modernim unutrašnjim atrijumom, biće obezbeđeno efikasno i produktivno radno okruženje za zakupce.

Navigator Business Center 2 (Foto: MPC Properties)

Pored već postojećih sadržaja u okviru prve faze kompleksa Navigator Business Center, koji obuhvataju restoran, salon lepote, art galeriju, banku, prodavnicu mobilnih telefona, rent a car i vrtić, druga faza ovog biznis kompleksa obuhvatiće i uslugu fitnes centra "Sportska Akademija Kočović", dok će se u prizemlju i na prvom spratu centra nalaziti i veliki co-working prostor poznatog globalnog brenda "Spaces".

"Sportska Akademija Kočović" u Navigator Business Centru 2 biće njihov najmoderniji i najnapredniji fitnes centar. Prostiraće se na više od 550 km2 i nalaziće se u prizemlju zgrade. 

Kada je reč o gastronomiji, Navigator Business Center 2 će i u tom segmentu proširiti sadržaj čitavog Navigator kompleksa, koji će pored postojećeg restorana "Boutique 3", koji je potpuno gastronomski oživeo destinaciju, imati i svetski poznat restoran "Buena Vida". U pitanju je poznati meksički brend, sa postojećim restoranima u Americi i zaposleni i posetioci centra imaće priliku da uživaju u njihovim kulinarskim specijalitetima koji će doneti nove ukuse u objekat.

Ušće Tower 2 (Foto: MPC Properties)

Moderno poslovanje omogućava i to da zaposleni imaju fleksibilnost odabira poslovnih prostora shodno svojim specifičnim potrebama i stoga će se u navigator kompleksu naći i globalno prepoznatljiv co-working brend "Spaces", na preko 3.000 m2, sa moderno opremljenim kancelarijama namenjenim različitim tipovima upotrebe, od single kancelarija do open space prostora, ali i barom u kome će zaposleni moći da prave pauze, imaju neformalna druženja i opuštanja.

Otvaranje Navigator Business Centra 2 je, kako navodi Bojan Jevremović, planirano za prvi kvartal 2020. godine.

 

(izvor: eKapija)