Premijerka Srbije Ana Brnabić pozvala je 29. oktobra kompaniju We Work da svoje poslovanje proširi i na Srbiju, a reč je o lideru u oblasti pružanja zajedničkog prostora za rad kompanijama i pojedincima, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Ta kompanija ima predstavništva u 32 zemlje, uključujući gradove poput Njujorka, Tel Aviva, Bankoka, Pekinga i drugih. Kako se navodu u saopštenju, Ana Brnabić se s menadžerom kompanije Vajbom Vinbergenom srela u okviru Digital, Life, Design salona u Beogradu i tom prilikom mu predstavila mere koje je donela Vlada Srbije kako bi podržala razvoj inovacionog i startap ekosistema, kao što je uvođenje programiranja u osnovne škole, izgradnja inovacione infrastrukture i iniciranje nove poreske politike za dalji rast digitalnih i kreativnih industrija. 

Vinbergen je pozitivno ocenio aktivnu politiku Vlade na podršci startap ekosistemu i rekao da Beograd ima potencijal za buduću lokaciju We Work. 

Sastanku su prisustvovali i koosnivačica StartIT mreže habova Zoja Kukić i osnivač i generalni menadžer prvog zajedničkog prostora za rad i život digitalnih nomada u regionu Mokrin Haus Ivan Brkljač, dodaje se u saopštenju. 

Vinbergen je u Beograd došao kao predavač i gost Digital, Life, Design salona, jedne od dve najinovativnije konferencije u Evropi, koja se održava prvi put u Beogradu u Narodnom muzeju, a na poziv premijerke Brnabić.

 

(izvor: ekapija)