Lokacija budućeg CTParka je zaista premijalna, obzirom da je strateški pozicionirana na 10 kilometara od centra Beograda, 10 kilometara od Aerodroma Beograd i na samo 2 kilometra od Novog Beograda.

CTPark Belgrade City, sa svojih 135.0000 metara kvadratnih prostora, biće najveći logistički centar u Srbiji koji će tržištu nuditi jedinice od 2.500 metara kvadratnih magacinskog prostora, sa kancelarijama i izložbenim prostorom. Zbog svoje unutargradske lokacije, odlične povezanosti sa autoputem i svim glavnim gradskim saobraćajnicama, lokacija je idealna za kompanije u FMCG industriji, farmaciji, E-trgovini kao i za ‘last mile’ logistiku. Prvi objekat u okviru ovog parka će biti useljiv u četvrtom kvartalu sledeće godine.

CTP takođe trenutno razvija i CTPark Belgrade West u Šimanovcima, gde su sagrađena i u potpunosti izdata četiri objekta ukupne površine preko 55.000 metara kvadratnih. U ovom Parku posluju Sika, Emmezeta i Phoenix Pharma dok će se klijenti Bosch i Milšped useliti krajem meseca. CTP ubrzo počinje izgradnju još jedne hale u okviru istog parka koja će biti useljiva u četvrtom kvartalu sledeće godine.

 

PREKO 1.3 MILIONA KVADRATA PROSTORA A KLASE ŠIROM SRBIJE DO KRAJA 2026. GODINE

 

Od početka poslovanja u Srbiji, CTP je pokrenuo brojne projekte i trenutno u svom portfoliju poseduje 12 gotovih objekata, ukupne površine od preko 265.000 metara kvadratnih, što kompaniju čini liderom na tržištu sa indeksom zauzetosti prostora od 98%. Ostali objekti su ili u izgradnji ili u fazi projektovanja i do kraja 2026 CTP će u svom srpskom portfoliju imati 1,3 miliona kvadrata. U CTParkovima trenutno radi 2500 zaposlenih, a taj broj će se povećati na 5.000 nakon završetka tekućih projekata.

Trenutno najveći industrijski Park – CTPark Belgrade North je strateški pozicioniran između dva najveća grada u Srbiji, Beograda i Novog Sada, odmah pored autoputa A1 (E75). Ukupna površina izgrađenih objekata u Parku prelazi 100.000 metara kvadratnih, uz mogućnost širenja na preko 220.000 metara kvadratnih. Trenutno u ovom Parku posluju Tehnomanija, Dijamant, Milšped, Lidl, Mercata VT dok će se Intereuropa i Galerija Podova useliti krajem meseca. Nova hala koja se gradi u ovom parku će biti useljiva u trećem kvartalu sledeće godine.

U Novom Sadu, gradu za koji se smatra da je jedan od najvažnijih istraživačkih i obrazovnih centara u centralnoj i istočnoj Evropi, CTP je još 2019. godine krenuo sa razvijanjem CTParka Novi Sad, koji je sada dom za neke od najsavremenijih fabrika u Evropi – Continental, BMTS Nidec i Elesys. Pored ovoga, CTP je nedavno u Novom Sadu akvizirao još 2 nove lokacije. Na samoj Kaćkoj petlji CTP razvija CTPark Novi Sad East u kome će izgraditi dva objekta ukupne površine 60.000 kvadrata. Prvi objekat od 25.000 metara kvadratnih će biti useljiv u trećem kvartalu iduće godine. U Industrijskoj zoni Novi Sad Sever, CTP razvija najveći industrijski Park u Vojvodini – CTPark Novi Sad City na površini od preko 200.000 kvadrata kupljene zemlje.

CTP trenutno poseduje dva objekta u Kragujevcu, ukupne površine 55.000 metara kvadratnih. Oba objekta su izgrađena za potrebe proizvodnog pogona kompanije Yanfeng, najvećeg klijenta CTP na grupnom nivou. Tokom novembra je planiran početak izgradnje trećeg objekta Yanfeng ukupne površine od preko 30.000 kvadrata, čime će površina Parka preći 85.000 metara kvadratnih.

 

Izvor: realestate-magazine.rs