U komšiluku tržnog centra "Delta City" odavno nije bilo više građevinaca nego ovog proleća. Oživela su čak dva velika gradilišta u novobeogradskom Bloku 67a – prošlog meseca, uz "Neimar V", radove je počela kompanija "Deka inženjering".

Izgradnja stambeno-poslovnog kompleksa, koji je čitave prošle godine izazivao veliko interesovanje Beograđana, krenula je krajem marta. Reč je o prvoj fazi radova, koja će, kako stoji na tabli "Deka inženjeringa", biti gotova do aprila 2015. godine.

Kako je ranije objavljeno, celokupan kompleks trebalo bi da obuhvati objekte mešovite poslovne namene, hotel kao i 6 stambenih zgrada sa ukupno 841 stanom. Projekat će se realizovati u tri faze, a prva faza (koja je sada u toku), obuhvataće tri stambene zgrade sa oko 300 jedinica. Reč je lamelama B1, B2, B3, B4, B5, B6, C i D, navedeno je na gradilištu.

Izvođač radova je kompanija "Exing B&P", projektant je ZAP, dok je rukovođenje projektom i stručni nadzor povereno firmi "Tebodin". Građevinsku dozvolu investitor "Deka inženjering" dobio je 18. februara 2014.

I juče je na gradilištu na uglu ulica Jurija Gagarina i Omladinskih brigada bilo živo, pa se čini da će projekat napredovati prema planu. Više informacija za sve one koji bi možda da ovde kupe stan, investitor "Deka inženjering" objaviće posle praznika, kazali su nam u tom preduzeću.

Nadamo se da ćemo tada dobiti i informaciju o tome koje će ime nositi novi novobeogradski stambeni kompleks, s obzirom na to da je lani bio raspisan i konkurs za "kuma", ali nije objavljeno da li je odabran zvaničan naziv.


Source: ekapija.com
Publisher: ekapija.com