Izgradnja kompleksa Adriatic Hub od oko 37.500 m2 najveće je ulaganje u unapređenje infrastrukture još od osnivanja DPD Croatia, koji ove godine slavi 20. godišnjicu poslovanja. Ukupna vrednost investicije procenjena je na 23 miliona evra, a samo tehnološka ulaganja iznose 10 miliona evra. Otvaranje je predviđeno za 2024. godinu.

Novi kompleks biće prvi sortirni centar koji će u isto vreme obrađivati pakete za Hrvatsku i za Sloveniju, a gradi se prema najnovijim standardima Geopost grupacije. To podrazumeva korišćenje trenutno najbolje dostupne sortirne tehnologije, koja će omogućiti obradu čak 12.000 paketa po satu, saopštila je DPD Croatia.

– Ovom investicijom u logističke kapacitete i poboljšanje svih operativnih procesa očekuje se dodatno jačanje povezanosti Hrvatske i Slovenije, kao i povećanje kvaliteta usluga, na zadovoljstvo pošiljalaca i primalaca u obe zemlje – rekao je Igor Jakovljević, glavni direktor kompanije DPD za Hrvatsku i Sloveniju.

DPD Croatia trenutno raspolaže sa 18 depoa strateški raspoređenih da pokrivaju sva područja Hrvatske. Osim toga, od ovog meseca DPD će dodatno povećati logističko/skladišne kapacitete otvaranjem novog distributivnog centra u Dugopolju, kao i proširenjem postojećeg centralnog distributivnog centra u Zagrebu, u Sesvetama.

– Ovim projektima, kao i gradnjom centra Adriatic Hub, želimo da poboljamo kvalitet usluga, kao i standarde koji su u segmentu distribucije paketa viši iz dana u dan – poručuju iz kompanije.

 

Izvor: Plutonlogistics.com