Ovaj objekat čine tri podzemne i devet nadzemnih etaža. U podzemnom delu kompleksa nalazi se zajednička garaža u tri nivoa za parkiranje vozila budućih korisnika, dok nadzemni deo objekta izlazi na četiri ulice i podeljen je na lamele A, B i C. Na strani Južnog Bulevara lamele su međusobno povezane u zoni prvog sprata atraktivnim pasarelama koje su oblikovane kao svojevrsna atrakcija celog kompleksa.

- Kao novi stambeno-poslovni kompleks na području Vračara, raspolaže sa 251 stambenom jedinicom različitih struktura, od jednoiposobnih do petosobnih stanova i penthouse jedinica. Kompleks "Kapija Vračara" prati izuzetan oblikovni i estetski kvalitet zahvaljujući njegovoj urbanističkoj i arhitektonskoj postavci, energetskoj efikasnosti i upotrebi materijala visokog kvaliteta - ističu iz AGNS Investa.

Prateći svetske trendove u gradnji, kako bi se dodatno obezbedila provetrenost, osunčanost i kontakt većeg broja stanova sa južnim svetlom, objekat predviđa prodor prema unutrašnjim slobodnim i uređenim prostorima koji povezuju Južni bulevar i ulicu Braće Radovanović. Osnovna namena objekta je stanovanje, dok je poslovanje zastupljeno u prizemnim etažama i u delu prvog sprata objekta.

Upotrebom materijala visokog kvaliteta postignuta je izuzetna energetska efikasnost.

- Fasada je projektovana kao kombinacija fasadne opeke - termo bloka sa visokim termičkim koeficijentom uz fasadnu kamenu vunu kao deo sistema fasadnog zida i sistemske fasade savremenih materijala. Fundermax strukturalna fasada je projektovana na strani Južnog bulevara i na delovima bočnih dvorišnih fasada. Fasada dvorišnog dela objekta radi se fasadnom listelom "ciglicama" (Vandersanden Brick slip / Brama WF, 210x50x20 mm), dok se fasada poslovnih prostora i stanova na prvom spratu, poziciono na strani Južnog bulevara, obrađuje u strukturalnoj staklenoj fasadi. Na delovima povučenog sprata korisnici će imati priliku da uživaju u pogledu na panoramu Vračara i Hram Svetog Save - objašnjavaju iz AGNS Investa.

Fasadna bravarija je u izvedbi aluminijum-drvo sa troslojnim staklom system Nissal ald 9100 sa plastifikacijom u ral ton karti prema eksterijeru objekta. Stakla su niskoemisiona, termopan flot sa kp obradom, a između stakala je vazdušni prostor ispunjen argonom.

- Roletne su termoizolovane, aluminijumske, ispunjene poliuretanom, a sve u plastifikaciji u ral ton karti prema eksterijeru objekta. Upravljanje je na elektromotorni pogon, pomoću tastera na zidu pored svakog otvora, što daje dodatnu udobnost stanovanja - navode u AGNS Investu.

U celom stambeno-poslovnom kompleksu Kapija Vračara, oblikovano u skladu sa postavljenom arhitekturom objekta, planirane su zelene površine, kao i dva dečija igrališta. Predviđene su i pešačke staze.

Objekat je zamišljen i projektovan tako da bude komplementaran sa trendovima koje diktira moderan koncept života u gradu, a dobra lokacija, udobnost i praktična rešenja osmišljena su da maksimalno olakšaju svakodnevne obaveze urbanog čoveka, ne zanemarujući ugođaj lepote i kulture stanovanja. Kompleks predviđa kupcima dostupnost supermarketa, drogerije, apoteke, kozmetičkog i frizerskog salona, fitnes centra, kafeterije i restorana...

 

(izvor: ekapija)