To je ocenjeno na sastanku predstavnika Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i kompanije Abu Dabi Investment Autoriti (ADIA).

 

Njima su u Vladi Srbije predstavljeni aktuelni putni projekti koji su otvoreni povezivanjem Srbije na evropsku TENT mrežu puteva, a zainteresovani su i za izgradnju logističkih centara koji će biti potrebni u kontekstu budućeg privrednog razvoja države te investicije u građevinarstvu, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. 

 

Prioritet Srbije je da se regionalna putna mreža čiji svi glavni pravci prolaze kroz Srbiju poveže sa evropskom putnom mrežom, poručeno je zainteresovanim investitorima u vladi. 

 

Oni su upoznati sa infrastrukturnim planovima Srbije u narednom periodu i spremnim projektima u putnoj i u železničkoj infrastrukturi za koje su potrebni investitori. 

 

Predstavnici Ministarstva su čelnike arapske kompanije informisali i o svim tekućim projektima, partnerima i izvorima finansiranja kao i svemu onome što je deo poslovnog ambijenta u Srbiji i važno je za ulagače. 

 

To su načini i brzina dobijanja građevinske dozvole, zakonodavna regulativa, procedure tendera i slično.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Izvor: http://www.b92.net/