Siniša Mali, Foto: Vesna Lalić

 

Prodaja će se odvijati javnim nadmetanjem, a početna cena objekata je 3,1 milion evra, navodi se u saopštenju gradske uprave.

 

Rok za prijavu za javno nadmetanje i polaganje depozita od 10 odsto je 31. avgust, a javno nadmetanje biće održano 2. septembra.

 

Mali je kazao da je za ta dva objekta zainteresovan veliki broj investitora iz celog sveta, koji su tokom leta ispitivali konstrukciju objekata i imovinsko-pravnu dokumentaciju.

 

"Nadam se da će usled konkurencije cena na javnom nadmetanju porasti, s obzirom na to da se radi o jedinoj slobodnoj lokaciji te korisne površine u užem centru grada. Nakon prodaje, Grad će formirati projektni tim koji će sa investitorom sarađivati u postupku ubrzanog dobijanja svih neophodnih saglasnosti i dozvola", rekao je Mali.

 

On je najavio da se kraja godine očekuje i oživljavanje drugih zapuštenih objekata u gradu, poput zgrade BIGZ-a i Saveznog MUP-a.

 

"Već sada aktivno sarađujemo sa potencijalnim investitorima na ove dve lokacije. Cilj nam je da oživimo zapuštene lokacije i da svi veliki, zapušteni objekti u širem centru grada dobiju novo, lepše lice", rekao je Mali.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Izvor: http://www.alo.rs/