Kompleks Novella sastoji se od tri odvojene stambene zgrade i jedne poslovne zgrade, formirajući dve funkcionalne celine. Ovi objekti su smešteni u prijatnom okruženju pešačke zone unutrašnjeg dvorišta i parka sa obiljem zelenila. Pravilan raspored i udaljenost između objekata omogućava optimalno osvetljenje i ventilaciju unutrašnjeg dvorišta, istovremeno pružajući zaštitu od gradske buke sa glavne saobraćajnice.

Dodatno, unutrašnjem dvorištu je dodat novi gradski trg – piazzetta, sa atraktivnim vodenim elementima i fontanom. Ovaj trg će ponuditi restorane, kafiće i druge privlačne sadržaje, postajući nova destinacija u gradu.

Poslovna zgrada, sa svojih 21.144 kvadratnih metara, ističe se duž Futoškog puta svojom modernom arhitekturom i visinom od 15 spratova, postajući prepoznatljiv simbol Novog Sada. Njen dizajn kombinuje horizontalne volumene sa dinamičnim fasadama, pružajući ravnotežu između potreba savremenog poslovanja i udobnosti radnog okruženja.

 

Poslovni prostor nudi razdvajane recepcije, obezbeđenje, impresivne ulazne holove, korisne krovne terase sa zelenilom i spektakularnim panoramskim pogledima na grad. Unutar poslovnog prostora, otvoren plan sa fleksibilnom organizacijom omogućava prilagođavanje specifičnim potrebama klijenata.

 

Veliki prozori od poda do plafona i visoki plafoni obezbeđuju impresivne panoramske poglede. Takođe, mnoge terase i spoljni prostori omogućavaju rad na otvorenom. Infrastrukturna mreža je najsavremenija i sposobna za zadovoljenje najviših zahteva poslovnih korisnika.

 

Stambene zgrade imaju modernu arhitekturu sa čistim, ritmičnim formama i upotrebom toplih materijala, posebno opeke koja doprinosi toplini ambijenta stanovanja. Ukupno 279 stanova svih tipova nudi raznovrsne opcije za različite kupce i buduće stanare. Isto tako, posebni stanovi, kao što su dupleksi, penthausi, ugaoni stanovi i oni sa prostranim terasama na prizemlju, izdvajaju se u ponudi. Svi stanovi su prostrani, sa velikim prozorima, udobnim terasama i prelepim pogledima na Frušku Goru, unutrašnje dvorište i park, ili gradsku panoramu.

 

Izvor: Grenef.com