Smeštena na jednom od najprometnijih saobraćajnih čvorišta u Beogradu, bivša zgrada Beobanke na Zelenom vencu za godinu i po dana biće pretvorena u „Brankov biznis centar” nakon što je izdata dozvola za početak radova.

Investiciju od 20 miliona evra vodi novosadska kompanija u vlasništvu Astorije Properties, koja je pre dve godine od Stattwerka kupila četrnaestospratnicu od 10.500 kvadratnih metara na uglu ulica Carice Milice i Brankove, od kojih će se 8.000 kvadrata, kada zdanje bude preuređeno, izdavati.

Idejni projekat „Brankovog biznis centra” potpisuje beogradski studio Folić architects uz poštovanje dela Milice Šterić koja je ovo delo 1961. godine dobila Sedmojulsku godišnju nagradu za arhitekturu.

 

 

U skladu s principima zelene gradnje

Uz poštovanje koncepta održivog razvoja, kako je najavljeno, nova moderna poslovna zgrada u centru grada biće u skladu sa principima zelene gradnje, sa fokusom na optimizaciju potrošnje energije, što će troškove zakupaca svoditi na minimum.

Zakupci će mogu da izaberu kancelarijski prostor od 250 do 650 kvadratnih metara, a prednost zgrade je i njena fleksibilnost i mogućnost da korisnici svoj deo prostora urede u skladu sa sopstvenim potrebama i zahtevima.

„Akcenat se daje na prirodnom svetlu, a posebno na zelenoj krovnoj bašti sa prelepim panoramskim pogledom na prestonicu“ – navedeno je u zajedničkom saopštenju SF1 Group i MPC Propertiesa koji upravlja „Brankovim biznis centrom”.

 

Izvor: Gradnja.rs