Takođe, pored otvaranja kultne Plave dvorane Sava Centra, najveće multinamenske sale u regionu, koje je najavljeno za prvu polovinu 2024. godine, Delta uskoro započinje i drugu fazu izgradnje šoping mola Delta Planet u Nišu, a u toku je i razvoj projekta Delta Iron, prvog poslovnog distrikta u Novom Sadu.

Delta Land na istorijskom mestu

Stambeno-poslovni kompleks nazvan Delta Land planiran je u centru Beograda, na prostoru nekadašnjeg Beogradskog pamučnog kombinata i fabrike za proizvodnju medicinskih uređaja Sutjeska, smeštenog između Bulevara despota Stefana i Poenkareove ulice. Kako je najavljeno, ovaj najsavremeniji mixed-use koncept činiće poslovni, komercijalni i stambeni prostori, uz zadržavanje i renoviranje objekata koji su pod zaštitom Zavoda za zaštitu spomenika kulture.
Jedan od njih je i zgrada Prve klanice čuvenog inženjera Miloša Savčića, značajnog objekta u istoriji industrijalizaciji Srbije, čiji će spoljašnji izgled biti u potpunosti sačuvan uz značajno unapređenje funkcionalnosti, a sve rekonstruisane zgrade u kompleksu služiće kao poslovni prostor.
Takođe, u Delti planiraju da stambene zgrade odvoje od glavne saobraćajnice širokim zelenim pojasevima, a pored već planiranog linijskog parka koji će povezati ovu lokaciju sa centrom Beograda, ovaj deo grada će, kako obećavaju, doživeti pravu zelenu transformaciju.
„Uz poslovno-komercijalne zone, inspirisani smo konceptom ’15-minutnog grada’, koji postaje sve popularniji u Evropi. Cilj nam je da organizujemo urbanu sredinu tako da stanovnici imaju sve potrebne usluge nadohvat ruke, bilo da je reč o 15 minuta hoda ili kratkoj vožnji od njihovog doma ili poslovnog prostora, pružajući tako dodatnu praktičnost i udobnost svakodnevnog života”, objasnili su za Bloomberg Adria u Delta Real Estate.

Realizacija projekta u Ulici despota Stefana odvijaće se u fazama, a sprovođenje početnih radova, koji uključuju čišćenje terena, već je uspešno obavljeno.
Drugi deo ove inicijalne faze uključuje rekonstrukciju objekata pod zaštitom Zavoda za zaštitu spomenika kulture, nakon čega je predviđen razvoj stambenih i poslovnih prostora. Delta District: Novi hotel kod Sava Centra U susret međunarodnoj izložbi Expo 2027,

Delta je najavila i početak izgradnje projekta Delta District, koji bi trebalo da obogati hotelsku ponudu Beograda sa hotelom najviše kategorije od 220 soba i poslovnim i stambenim zgradama. Budući Delta District biće podignut u neposrednoj blizini Sava Centra i hotela Crowne Plaza, koji su takođe u vlasništvu Delte.

Delta Iron u Novom Sadu Kako je Gradnja pisala krajem januara, Delta Real Estate bi već u narednim mesecima trebalo da otpočne i sa radovima na inovativnom poslovnom kompleksu Delta Iron u Novom Sadu u blizini kanala DTD. Kompleks bi trebalo da ima površinu od oko 42.000 kvadrata i posebno će biti istaknut po različitim zelenim površinama, najavljeno je iz kompanije Delta Real Estate. S obzirom na to da je Delta vlasnik i okolnog zemljišta, za sada nije poznato da li će nakon realizacije ovog projekta uslediti dodatne investicije.