Konferenciju organizuje Property Forum, u bliskoj saradnji sa Kraljevskim institutom ovlašćenih procenitelja (RICS-om). Balkans Property Forum je vodeći događaj o nekretninama u Jugoistočnoj Evropi, a konferencija okuplja ključne stručnjake iz sektora nekretnina, starije ekonomiste, bankare i druge stručnjake iz industrije kako bi pružila odličnu priliku da se čuju različita mišljenja i iskustva i učesnici umreže sa svim važnim igračima u industriji nekretnina u regionu.

 

Balkans Properti Forum 2022 počeće uvodnim govorom koji će održati Juraj Kotian, Šef makro istraživanja Erste banke za Centralnu i Istočnu Evropu.  On će pružiti detaljan ekonomski pregled za celu Evropu i region Jugoistočne Evrope, ističući prognoze banke za važne pokazatelje kao što su inflacija, kamatne stope i rast BDP-a.

 

Prva panel diskusija biće fokusirana na strategije ulaganja i finansiranja, koje su pod pritiskom zbog rastućih kamatnih stopa. Na panelu će govoriti predstavnici vodećih investitora u nekretnine, kao što je Indotek Group, kompanija koja je postala najveći vlasnik kancelarija u Beogradu nakon preuzimanja GTC portfolija, a potom CTP Invest Srbija, kompanija koja ima ambiciozne planove za dalji rast modernih logističkih prostora u Srbiji. Pored toga, na panelu će se naći i vodeći zajmodavci, uključujući Evropsku banku za obnovu i razvoj (EBRD), Eurobanku i Erste banku i ovom prilikom će se razgovarati i o mogućim promenama uslova finasiranja nekretnina.

 

Druga panel diskusija će istraživati strategije zaštite životne sredine, društva i upravljanja. Kako ovi faktori igraju sve značajniju ulogu u procesu donošenja odluka kompanija, vodeći investitori i investitori u nekretnine iz Srbije i regiona razgovaraće o svojim planovima za održivi rast.

 

Druga ključna tema konferencije su mogućnosti i izazovi sa kojima se suočavaju investitori u oblasti nekretnina u Beogradu. Najveće kompanije aktivne u izgradnji stambenih, poslovnih i maloprodajnih objekata podeliće svoja iskustva i najbolje prakse.

 

Na kraju konferencije, govoriće se o temi o kojoj se najviše pričalo u poslednje dve godine, a to je rad na daljinu, tj. iz kućne kancelarije. COVID-19 je učinio da strategije radnih mesta postanu fleksibilne i omoguće rad sa više lokacija. Sve to je dovelo do preokreta na tržištu kancelarijskih rešenja pa će u poslednjoj panel diskusiji, stručnjaci za radna mesta podeliti svoja iskustva i viziju rada na daljinu u budućnosti.

 

Izvor: MEDIA LIFE/ Property Forum