Privremena lokacija kompanije biće "NBGP apartmani", koji se nalaze takođe na Novom Beogradu.

 

"NBGP apartmani" su takođe u vlasništvu Miroslava Miškovića, pa jedan od najbogatijih Srba neće morati da ide u podstanare. I nova moderna "Deltina" zgrada nalaziće se nadomak stare na Novom Beogradu u kojoj se više od deset godina nalazila centrala Miškovićeve kompanije.

 

U "Delti" su "Blicu" potvrdili da grade novu zgradu. Ipak, iako postoji projekat za novu zgradu, još nisu dobili građevinsku dozvolu neophodnu za početak izgradnje.

 

Na pitanje da li se privremeno sele u drugi, takođe njihov prostor, u "Delti" nisu bili precizni, ali su potvrdili da su "NBGP apartmani" njihovo vlasništvo i da je to sigurno jedna od solucija.

 

- Nova "Deltina" poslovna zgrada gradiće se na lokaciji pored male kule na kojoj je sada "Impuls dvorana" - dodali su u "Delti".

 

Kako je nedavno najavljeno, zgrada će imati 20.000 kvadrata, a gradnja bi, kako očekuju u "Delti", trebalo da počne u maju. Ipak, sve zavisi od građevinske dozvole. Ti kvadrati biće raspoređeni na 10 nadzemnih i dve podzemne etaže sa zatvorenim parkingom od 180 mesta.

 

"Blicu" u "Delti" nisu znali da kažu kad bi trebalo da se presele, mada mediji spekulišu da Mišković ima rok do kraja godine da se iseli iz sadašnjih prostorija. Prema saznanjima "Blica", vlasnik "Delte" je već našao kupca za "Deltinu" zgradu na Novom Beogradu gde je i centrala te kompanije. Radi se samo o četiri gornja sprata, jer su četiri donja već u vlasništvu Banca Intesa. Cena po kojoj bi zgrada bila prodata je oko 18 mil EUR.

 

Izraelac arhitekta

 

Arhitektonsko rešenje za ovu zgradu radio je studio "MYS Architects" autora Ami Mura iz Izraela, koji je već sarađivao sa "Deltom" na drugim projektima uključujući šoping centre "Delta City" i budući "Delta Planet".

 

 

 

 

Izvor: Blic.rs

 

 

 

 

Izvor: ekapija.com