Novi šoping centar će svojom izgradnjom obogatiti sadržaj na lokaciji gde postoji potreba za modernom šoping destinacijom. Naime, u neposrednoj blizini, na 15 minuta hoda, naseljeno je više od 350.000 stanovnika.

Pored lokacije, šoping centar biće prepoznatljiv i po inovativnom konceptu koji prati poslednje svetske trendove u retailu, sa više otvorenih površina, puno prirodnog svetla i zelenila, a sve u cilju da se potrošačima pruži maksimalni ugođaj kupovine i opuštanja. Moderan dizajn objekta je idejno rešenje internacionalnog arhitektonskog biroa Chapman Taylor iz Diseldorfa.

- Analizirajući tržište i prateći svetske trendove, procenili smo da je idealan trenutak da na lokaciji gde ne postoji moderna šoping destinacija ponudimo kvalitetan, sadržajan i savremen retail koncept. Šoping centar karakterisaće i posebno kreiran zakupački miks, sa više od 150 zvučnih internacionalnih i regionalnih brendova, od modnih i sportskih, preko bioskopa do supermarketa i bogatog gastronomskog izbora kafića i restorana - rekao je Ingo Nissen, direktor MPC Properties.
 

On je istakao da je više od 60% objekata već izdato, što mnogo govori o atraktivnosti same lokacije. Takođe se zahvalio gradskoj upravi na izuzetnoj saradnji i brzini dobijanja svih potrebnih dozvola.

- Kao jedan od investitora, u Atterbury Europe smo posebno ponosni zbog početka izgradnje ovog modernog šoping centra koji gradimo zajedno sa kompanijom MPC Properties. Beograd je veoma dinamičan grad sa velikim potencijalom za napredak i naša je privilegija da budemo deo ovog značajnog projekta kojim će se napuštena industrijska lokacija transformisati u mesto za opuštanje i uživanje građana - naveo je Raoul de Villiers, direktor razvoja kompanije Atterbury Europe.

Svečanosti polaganja kamena temeljca prisustvovao je i Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Beograda, koji je rekao da je ovaj projekat još jedan dokaz atraktivnosti glavnog grada i dodao da će lokalna samouprava nastaviti da podržava investitore.

Novi šoping centar je još jedna u nizu investicija kompanije MPC Properties, koja je na tržištu poznata po tome što u svom vlasništvu ima najveći šoping centar u regionu – UŠĆE Shopping Center, Mercator Centar Beograd, poslovne centre Ušće Tower I i II, Navigator Business Centre I i II.

Novim šoping centrom na uglu ulica Vojislava Ilića i Mis Irbijeve upravljaće kompanija Confluence Property Management.

 

(izvor: ekapija)