Ovo područje nalazi se u zoni M4, odnosno zoni mešovitih gradskih centara više spratnosti i zoni transformacije porodičnog stanovanja u delimično formiranim gradskim blokovima u višeporodično stanovanje. Na površini namenjenoj za stanovanje moguće je izgraditi po jedan stambeni objekat na svakoj građevinskoj parceli, u duhu savremene arhitekture. Maksimalna visina objekta je 1,5 širina ulice. Parkiranje je potrebno rešiti izgradnjom garaže ili na otvorenom parking mestu.

Objekti u zoni mešovitog gradskog centra su stambene namene, sa obaveznim poslovanjem u prizemlju ili na delu prvog sprata. Maksimalna visina objekta je ista kao i u prethodnom slučaju, a isto se rešava i parkiranje. Sadašnji broj stanovnika je 610, a očekuje se da bi ovde moglo da živi 1.025 stanovnika. Ukupna površina za stanovanje iznosi 4.740 m2, a za mešovite gradske centre 5.121 m2.

Očekivani efekti planiranja su stvaranje uslova za izgradnju objekata, olakšavanje i ubrzavanje procesa realizacije planiranih sadržaja i adekvatno infrastrukturno opremanje, uz mogućnost fazne izgradnje, navodi se u planu.

 

(izvor: eKapija)