Kao najvažniji projekat u 2022. izdvaja se kompletna rekonstrukcija Sava centra, vredna 110 miliona evra. Otvaranje ovog objekta planirano je za novembar ove godine, a otvaranje Plave dvorane (objekat B), najveće multinamenske sale u regionu, u prvoj polovini 2024. Modernizovani Sava centar, sa novim sadržajima i potpuno novim instalacijama i tehnološkim rešenjima, imaće kongresnu zonu od 50.000 m2, poslovnu zonu na 24.000 m2 i komercijalnu zonu na 10.000 m2.

U oblasti nekretnina, Delta Real Estate planira ulaganje više od 620 miliona evra do 2027. godine. Ovim investicijama biće pokrenuto više velikih projekata širom Srbije: Delta Land i Delta District u Beogradu, druga faza šoping mola Delta Planet u Nišu, kao i razvoj projekta Delta Iron, prvog poslovnog distrikta u Novom Sadu.

 

 

Delta Real Estate ima u planu da razvije atraktivnu lokaciju u Bulevaru despota Stefana i, zajedno sa novim projektima drugih investitora, oplemeni lice tog dela Beograda. Na samo nekoliko minuta od centra grada biće izgrađen Delta Land – najsavremeniji mixed-use koncept koji će činiti jedinstveni poslovni, komercijalni i stambeni prostori. U ovoj godini u planu je da se krene sa rekonstrukcijom objekata koji su kulturno nasleđe grada.

Predstavljan je i novi koncept projekta Delta District. Na atraktivnoj lokaciji u novobeogradskom bloku 20 biće izgrađeni luksuzni hotelski kapaciteti i poslovni prostori.

 

Izvor: Realestate-magazine.rs