Radovi na poslovnom kompleksu „Green heart” u novobeogradskom bloku 41a otpočeli su ovog leta, a projekat obuhvata rekonstrukciju postojećih zgrada i dogradnju tri nova objekta. Prvobitni poslovni kompleks u ovom bloku izgrađen je 2009. godine i sastojao se od dve poslovne zgrade ukupne bruto površine 25.000 kvadrata. Tekuća rekonstrukcija i izgradnja značajno će uvećati kapacitete kompleksa, pošto je planirana izgradnja tri nova poslovna objekta sa 33.500 kvadrata bruto prostora. Pored značajne količine poslovnih kvadrata, kompleks će ovim projektom dobiti i veliku podzemnu garažu površine 27.000 kvadrata sa 900 parking mesta.

U prethodnom periodu završen je veliki deo posla na rekonstrukciji postojećih objekata, a trenutno se privodi kraju postavljanje nove fasade. Radovi se polako sele u unutrašnjost, a svi radovi na postojećim objektima biće završeni do marta 2018. Izgradnjom velike podzemne garaže oslobađa se značajan deo parcele za nove komercijalne kvadrate koje je do sada zauzimao otvoren parking. Ovih dana krenula je izgradnja podzemne garaže, čime je otpočela i druga faza radova. U drugoj fazi biće izgrađena garaža i tri sedmospratne poslovne zgrade - jedna veća od 12.500m² i dve manje od po 6.000m² i 5.500m² (GLA).

Poseban akcenat je stavljen na zelenilo i stvaranje prijatnijeg radnog okruženja za buduće korisnike, što se ogleda na arhitekturi objekata i na uređenju otvorenih površina. Planirana je sadnja čak 50 stabala u okviru unutrašnjeg dvorišta, od kojih bi jedan broj bila odrasla stabla visokih vrsta. Svi novoizgrađeni objekti koncipirani su sa terasama i pogledom na unutrašnje dvorište. Ovime je omogućeno dodatno ozelenjavanje fasada, ali i jedan prijatniji radni prostor. Čitav poslovni blok biće obavijen energetskim omotačem, koji će osim uštede energije služiti i za zaštitu unutrašnjeg zelenila.

Planirani rok za završetak svih radova je kraj 2018. godine, a ukupna vrednost projekta iznosi oko 65 miliona evra.