Predviđeno je da prva zgrada bude završena na proleće naredne godine. Imaće 11 spratova i veliku podzemnu garažu, kompletan prostor za izdavanje je 14.500 kvadratnih metara, pri čemu je dodatnih 6.000 u podzemnoj garaži.

 

Generalni direktor "Airport City"-a Adir El Al izjavio je da se ta kompanija odlučila na nastavak gradnje s obzirom na to da je primetan dolazak novih kompanija na srpsko tržište, što je uticalo na povećanu potražnju za poslovnim prostorom.

 

On je objasnio da će u celoj četvrtoj fazi proširenje biti na 63.000 kvadrata, kao i da se projekat sastoji od četiri zgrade koje će biti izgrađene u četiri faze.

 

- Gradnja u fazama nam omogućava da se na vreme pripremimo za sledeću fazu i njeno finansiranje - istakao je on.

 

On je rekao da ta izraelska kompanija prepoznaje potrebe na beogradskom tržištu nekretnina, ne samo za poslovnim prostorom, već i za stambenom gradnjom.

 

- Naši vlasnici žele da prošire svoje delovanje na tržištu Srbije. Ovde smo prisutni duži niz godina, ali sada želimo da učvrstimo poziciju - poručio je on.

 

"Airport City" trenutno obuhvata sedam zgrada i više od 80.000 kvadratnih metara prostora, a u njemu posluje oko 100 najvećih i najuspešnijih inostranih i domaćih kompanija.

 

Investitori ovog projekta su "AFI Europe" i "Tidhar", izraelske i internacionalne kompanija koje posluju u regionu i celom svetu.

 

Svečano otvaranje četvrte faze "Airport City" je bilo 16.6.2015., prisutnima su se obratili ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, generalni direktor "Airport City"-a Adir El Al i generalni direktor "AFI Europe" Avi Barzilaj.

 

 

 

Izvor: eKapija.com