POSLOVNI prostor u vlasništu nekada čuvenog "Beka" u Knez Mihailovoj ulici već punu deceniju ne uspeva da pronađe novog vlasnika! Vrednost poslovnog prostora pada po svakoj novoj aukciji, a 28. po redu najavljena je za 23. februar kada će robne kuće u Knezu, pod brojevima 39 i 44, biti ponuđene za 6,4 odnosno 4,9 miliona evra.

 

Iako je na najatraktivnijim lokacijama, za ovaj poslovni prostor do sada niko nije položio kaparu, koja je osnovni uslov učešća na licitacijama.

 

Objekat u Knez Mihailovoj 44 biće ponuđen za 6,4 miliona evra, što je za oko deset miliona manje od prvobitno procenjene vrednosti. Novog gazdu krajem februara mogla bi da dobije i prodavnica preko puta, u Knez Mihailovoj 39. Za nju će potencijalni kupac morati da izdvoji najmanje 4,9 miliona evra, što je duplo manje od njene procenjene vrednosti koja iznosi 9,89 miliona.

 

"BEOBANKA" I "JUGOEKSPORT"

 

ZGRADE RK "Beko" nisu jedine koje nikako ne uspevaju da pronađu nove vlasnike. "Beobanka" na Zelenom vencu je četiri puta neuspešno prodavana, a "Jugoeksport" u Kolarčevoj ulici čak sedam. I jedna i druga su bile ponuđene tokom 2015.

 

POTREBNO KOMPLETNO RENOVIRANjE

 

ROBNA kuća "Beko" prostire se na četiri sprata sa ukupnom površinom od 2.746,77 metara kvadratnih. Zgrada nema parking i neophodno je kompletno unutrašnje renoviranje, što su najčešće dosadašnji potencijalni kupci konstatovali posle razgledanja.

 

 

 

 

 

 

Izvor: http://www.novosti.rs/