Prema njegovim rečima, plan je da u naredne tri godine u njegovu rekonstrukciju i adaptaciju aerodorm uloži više od 30 miliona evra u prvoj fazi.

 

"Mi smo ponudili i državi i Gradu Beogradu jako dobro rešenje - da budemo manjinski partner Gradu u Sava centru sa 49 odsto udela", rekao je Vlaisavljević. 

 

Tu bi bio smešten menadžment i sve operativne službe aerodroma. Sava centar bi se zvao "Kongresni centar Aerodrom Nikola Tesla", koji bi u svom sastavu imao kulu, vrhunski šoping mol i hotel. 

 

Kako kaže, Sava centar na mesečnom nivou gubi od 90.000 do 100.000 evra i aerodrom je ponudio i svoj menadžment. 

 

"Plan je da nakon tri godine dođemo na pozitivnu nulu, u prve tri godine ulaganja bi bila oko 30 miliona evra koje bi aerodrom finansirao iz sopstvenih prihoda, bez kredita", naglasio je Vlaisavljević. 

 

On je naveo da je Grad Beograd ranije raspisao neobavezujući tender za Sava centar i da se aerodrom prijavio pošto je zaintersovan za učešće na obavezujućem tenderu, koji će uskoro biti raspisan. 

 

"Aerodrom Nikola Tesla nema svoje sedište na aerodromu, a Sava centar je za nas i poslovni izazov i prilika da kompletna administracija i top menadžment pređu u jeftiniji prostor", rekao je Tanjugu čelnik beogradskog aerodroma. 

 

On je rekao da aerodrom želi širenjem komercijalnih sadržaja da poveća svoje komercijalne poslovne prihode. 

 

"Prvi korak je raspisivanje obavezujućeg tendera koji očekujemo da grad raspiše za najviše mesec ili dva i mi ćemo učestvovati, a posle toga videćemo ko su konkurenti i kakav je odgovor Grada, pa ćemo pričati o drugoj fazi", dodao je on. 

 

Na toj lokaciji je planirana i izradnja kule - ANT koja bi bila visoka izmedu 25 i 30 spratova. Trgovinsko - uslužni deo kompleksa bio bi smešten u prizemlju, prvom i drugom spratu, poslovni prostor na nižim, a hotel na višim spratovima. Poslednja tri sprata bila bi otvorena za posetioce, imala bi razne sadržaje i kao takva bi predstvaljala društveno sedište. Na aerodromu kažu da se u svetu smatra standardom da aerodrom ima i svoj hotel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Izvor. http://www.b92.net/