"Власник те зграде и инвеститор, који ће на овој локацији градити стамбено-пословни комплекс, почиње са рушењем зграде већ сутра", рекао је Весић.

Додао је да ће рушење трајати скоро шест месеци због оштећења зграде у бомбардовању, велике количине грађевинског материјала које треба изнети са локације, као и да се не би реметио свакодневни живот грађана који живе у околини.

Весић наводи да ће Београд најкасније до марта усвојити план детаљне регулације за тај комплекс, како би до краја априла били створени услови за изградњу стамбено-пословног комплекса, саопштено је из Градске управе.

"Желим да истакнем да смо са инвеститором постигли договор да уреди и одржава парк који се налази између ове зграде и 'Мостара', чиме ће Београд добити дивну зелену оазу. Ако томе додамо да ћемо 2018. године бити у прилици да радимо реконструкцију Улице кнеза Милоша са подземном гаражом у једном нивоу испод улице, јасно је да ће овај део града изгледати потпуно другачије", рекао је Весић.

Он је додао да је нова инвестиција у главни град, у оквиру које ће бити изграђено више десетине хиљада квадрата, доказ да је Београд постао најатрактивније место за инвестирање у овом делу Европе.

Весић је подсетио да су пре две и по године, када је садашња градска власт изабрана, затечена три велика градилишта у Београду, а да данас само град има 61 градилиште поред више десетина градилишта приватних инвеститора.

"Београд се после много година поново развија и постао је град кранова. Инвестициони бум у Београду доказ је успешности економске политике владе премијера Александра Вучића, као и да инвеститори верују да је Србија стабилна земља у коју могу да инвестирају свој новац", поручио је градски менаџер.


Izvor: rts.rs