Zemlje centralne i istočne Evrope daju u zakup sve veći broj kancelarijskih prostora. Za kraj ove godine planirano je 200.000 kvadratnih metara podzakupnog prostora. Neke kompanije su zabeležile značajan pad prometa posle meseci zaključavanja i moraju da smanje troškove. Razmišljaju o smanjenju broja svojih kancelarijskih prostora, ali ovo je prilično komplikovano, jer su zakupi kancelarija obično ugovori na duži period, pa raniji otkazi generišu dodatne troškove. S druge strane, druge organizacije su porasle poslednjih meseci i treba im više kancelarijskog prostora - sasvim neočekivano. Sve takve kompanije sada mogu da pomažu jedna drugoj i pristaju na poštene uslove podzakupa kancelarije.

Šta je podzakup?

Podzakup se odnosi na ugovor sklopljen između zakupca imovine sa trećom stranom za deo ugovora o zakupu stanara. Na kraju, stanar ostaje odgovoran za sve svoje obaveze po zakupu, ali postaje „glavni stanar“ zakupca, koji nema direktnu vezu sa stanodavcem.

Tržište se kreće, mogućnosti podzakupa se povećavaju s klasičnim vrstama kancelarija dostupnim bez dugoročnih obaveza, a dobit je i za podstanare i za stanare, ali gde ih naći?

www.kancelarijainfo.rs vodeća komercijalna platforma za urede i skladišta u Srbiji i centralnoj i istočnoj Evropi nudi novo tržište za stanare zajedno sa dugoročnim iznajmljivanjem, stambenim kancelarijama ili covorking ostalim ponudama koje zadovoljavaju potrebe tržišta.

„Trenutno je najveće pitanje da li će potreba za kancelarijskim prostorom opadati zbog toga što će sve više kompanija imati fleksibilnost / aranžmane za rad kod kuće ili će se povećati kako bi se prilagodile smernicama socijalne isključenosti“, kaže Vincent Vallois, suosnivač platforme Online Real Assets.

Ukratko o kompaniji Online Real Assets

Online Real Assets je vodeće središte PropTech-a u Centralnoj i Istočnoj Evropi. Pruža mrežna rešenja po meri i najbolje korisničko iskustvo za povećanje vidljivosti brenda, podršku na svim komunikacionim kanalima i na kraju, pojednostavljivanje procesa lizinga.

Website: www.onlinerealassets.com