LONDON - Ministar finansija Dušan Vujović poručio je danas u Londonu da je Srbija spremna za investitore i da ima potencijal da povede čitav zapadni Balkan u nastavak reformi.

 

"Srbija ima potencijal da povede čitav zapadni Balkan u nastavak reformi i kao pouzdan investicioni partner skrene pažnju na region", rekao je Vujović na panelu o privatizaciji, kojim je predsedavao Holger Muent, direktor EBRD za Zapadni Balkan, u okviru Investicionog samita zapadnog Balkana kojem je ta banka domaćin.

 

"Investitori, dođite, čekamo vas spremni", rekao je srpski ministar finansija.

 

Vujović je istakao da je na polju makrofiskalnih i makromonetarnih mera, Srbija postigla izvanredne rezultate i da tu oblast nastavlja da unapređuje. 

 

"Poboljšali smo poslovno okruženje i postigli mnogo na polju podsticanja investicija. Očekujem i pozivam investitore da dođu u Srbiju i uvere se da smo ozbiljan partner koji krupnim koracima ide napred", rekao je  ministar.

 

 Vujović je napomenuo da vlada intenzivno radi na definisanju najefikasnije infrastrukture, smanjenju administracije, brzim i kvalitetnim pravnim uslugama i međusobnom povezivanju.

 

On je rekao da Srbija u svim aspektima reformi napreduje i da ministartva finansija i privrede, kao i Agencija za privatizaciju, funkcionišu kao tim povezujući i pozivajući nove investicije.

 

Na panelu je bilo reči o postojećim ekonomskim problemima u državama ovog regiona, i načinima da se zajedničkim naporima dođe do najefikasnijeg rešenja. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Izvor: http://www.tanjug.rs/