Posao je bio vredan oko 292 miliona dinara.

Sanacija i rekonstrukcija Poslovne zgrade srpskih železnica u Beogradu završena je posle trogodišnjih radova.

„Infrastruktura železnice Srbije“, ovaj posao vredan oko 292 miliona dinara, realizovala je na osnovu Ugovora o zajedničkom finansiranju i raspodeli troškova sa svim korisnicima Poslovne zgrade u u Nemanjinoj 6, navedeno je u saopštenju.

U okviru celokupne sanacije fasade, koja je trajala 36 meseci, izvršena je adaptacija horizontalnih i vertikalnih oluka i zamenjena kompletna stolarija.

Konzervatorski nadzor na sanaciji fasade urađen je od strane Zavoda za zaštitu spomenika kulture grada Beograda, a stručni nadzor poveren je Saobraćajnom institutu CIP. Glavni izvođač na sanaciji

fasade bilo je preduzeće „AS commerce-STAN“ iz Beograda, istaknuto je u saopštenju.

Radovi započeti početkom septembra 2019. godine odvijali su se u tri faze. Primopredaja završenog posla se očekuje sredinom februara ove godine. Projekat za rekonstrukciju i sanaciju Poslovne zgrade srpskih železnica izradio je Saobraćajni institut CIP.

Poslovna zgrada srpskih železnica u Beogradu, u Nemanjinoj ulici 6, odnosno nekadašnjeg Ministarstva saobraćaja, odlukom Vlade Srbije 2007. godine utvrđena je za kulturno dobro Republike Srbije.

Ovaj monumentalni objekat je građen od 1927. do 1931. godine, prema projektu renomiranog arhitekte Svetozara Jovanovića.

izvor:biznis.telegraf.rs