Potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović objavio je na Twitteru da “velika izraelska kompanija stiže u Crnu Goru” nakon što se sastao juče sa Hajem Galisom, izvršnim direktorom BIG Shopping Centers Group.

- Počinje investicioni ciklus. Ovo je prva u nizu novih velikih investicija u Crnoj Gori, napisao je Abazović, dodajći da Vlada "donosi nove vrijednosti ekonomiji, otvara nova radna mjesta, kao i da i vraća nadu", prenosi Investitor.

Ranije je saopšteno da britanski Hystead Limited, u većinskom vlasništvu južnoafričkog fonda za ulaganja u nekretnine (REIT) Hyprop Investments, očekuje da će završiti prodaju Delta City Mall Podgorica u Crnoj Gori u prvom kvartalu 2022. godine.

- Ugovor o prodaji trenutno je u pregovorima i uvjereni smo da će transakcija biti realizovana tokom prvog tromjesečja 2022. kalendarske godine, saopštio je Hystead u prijavi Johanesburškoj berzi.

Hystead je od izraelske kompanije dobio neobavezujuću ponudu za prodaju cjelokupnog udjela u subjektu koji je vlasnik Delta City Mall Podgorica, na temelju bruto vrijednosti imovine od 95 miliona eura (107 miliona dolara).

Kompanija je u decembru prodala Delta City Mall-a u glavnom gradu Srbije Beogradu kompaniji Balkans Real Estate BV za 115 miliona eura.

Hystead je kupio Delta City Mall Beograd i Delta City Mall Podgorica od beogradske kompanije Delta Holdinga za 127,8 miliona eura u februaru 2016.

 

Izvor :seebiz.eu