GTC Grupa, jedan od vodećih ulagača u nekretnine u središnjoj, istočnoj i južnoj Europi, počela je radove na izgradnji još jednog poslovnog objekta u Bulevaru Milutina Milankovića u Novom Beogradu. GTC X, navodi se, odlikovat će specifična arhitektura koju potpisuje austrijski Atelier Thomas Pucher, koji je bio angažiran i na kompleksu GTC Green Heart.

Bulevar Milutina Milankovića izuzetno je popularna lokacija za ulagače, i tamo već postoji 200.000 četvornih metara poslovnog prostora najviše kategorije.

GTC X je poslovni objekt ukupne površine 17.000 kvadrata, koji je od prizemlja do osmog kata projektiran da zadovolji najviše standarde suvremenog poslovanja.

U prizemlju je dvorana za konferencije i restoran, a na osam katova je suvremeni poslovni prostor, projektiran po načelu “open space” kako bi se osigurao fleksibilan i funkcionalan prostor visoke kvaliteta, kao i udobni uvjeti za rad i boravak njegovih korisnika.

Podzemna garaža na tri razine ima 330 parkirnih mjesta. Završetku izgradnje planiran je za rujan 2022. godine.

Investitor objekta, međunarodna kompanija GTC, u Srbiji je u proteklih 20 godina realizirala brojne projekte, poput GTC Fortyone i GTC Green Heart koji se nalaze u neposrednom blizini budućeg objekta GTC X.