Sa težnjom da se odgovori na globano postavljene standarde kada je reč o poslovnim kompleksima poput onih koji se nalaze u najvećim evropskim metropolama, AFI City Zmaj predstavlja domaći odgovor na sve izazove kada je poslovni kompleks u pitanju. Svojim modernim arhitektonskim rešenjima i raznovrsnim sadržajem, AFI City Zmaj predstavlja ambiciju usmerenu na ispunjavanje zahteva postavljenih na globalnom tržištu.

 

Kada je reč o izboru lokacije za poslovanje, ključni faktori kao što su povezanost, funkcionalnost, mir, inspirativno okruženje, ali čak i parking mesta postaju suštinski važni. Evropski najimpozantniji poslovni kompleksi su često stacionirani na centralnim lokacijama u gradu i nude izvanrednu povezanost i neograničene mogućnosti za poslovni rast, ali uzimajući u obzir da zaposleni izuzetno vrednuju mir, AFI City Zmaj svojom lokacijom obezbeđuje prostor za neograničenu kreativnost i slobodu na poziciji koja je izvan svakodnevne gradske vreve, a samo 13 minuta od aerodroma, 17 minuta od centra grada i jedan minut hoda do najbliže železničke stanice, koja pruža pristup svim ključnim lokacijama u gradu.

Uzimajući u obzir funkcionalnost prostora, analitički podaci pokazuju da zaposleni cene i traže sjajne poslovne prostore koji pružaju više od samo radnog mesta. Istraživanja kažu da 89% zaposlenih govori kako su srećniji kada rade u zajedničkom prostoru, a pod istim uslovima 68% je manja verovatnoća da će konektovani na ovaj način doživeti burnout. Upravo u tome leži ključna prednost poslovnih kompleksa poput AFI City Zmaja koji je podložan individualnim željama i izmenama u prostoru, kao i celokupno iskustvo koje inspiriše i motiviše zaposlene na najviši nivo performansi.

 

Tu su kafići i restorani koje će zaposleni posećivati za vreme pauze, živopisno zelenilo koje okružuje ceo kompleks, šah na otvorenom kao i mnogo kreativnih kutaka. Podatak da 1 od 3 zaposlena daje otkaz zbog dosade, će postati prošlost uz navedene pogodnosti.

Investitori su prilikom projektovanja AFI City Zmaj biznis parka, mislili o svemu, pa su na svojoj mirnoj lokaciji kompleksa omogućili prostran parking, koji je takođe ključan faktor. U prvoj fazi projekta obezbeđeno je više od 450 parking mesta, a u težnji da budućim zaposlenima obezbedi najbolje, AFI City Zmaj će vratiti prosečnih 90 sati godišnje koje zaposleni potroše tražeći parking, čime će to vreme iskoristiti uživajući u mirno započetom danu gde je okruženje idealno za uspeh.

 

Kako su zadovoljstvo i učinak zaposlenih od ključne važnosti, nije jednostavno postići visok nivo u isto vreme. Statistike pokazuju da zaposleni koji na 90 minuta naprave pauzu, imaju za 30% veći fokus tokom rada, a odmor proveden na pravi način u fantastično organizovanom poslovnom prostoru, gde se mogu upoznati razni inspirativni ljudi, definitivno će omogućiti sreću i produktivnost na zavidnom nivou.

Zato, ukoliko poslodavac razmotri sve navedene ključne faktore prilikom izbora poslovnog prostora i odluči se za AFI City Zmaj biznis park, velika je šansa da svoj biznis usmere u pravcu dostizanja svetskih trendova i kreiraju buduće globalne standarde poslovanja.