Poput poznatih evropskih prestonica i Novi Sad će uskoro moći da se pohvali ekskluzivnom i potpuno jedinstvenom građevinom, skladno uklopljenom u staro gradsko jezgro. Građevinska firma Galens iz Novog Sada u Ulici narodnih heroja počinje izgradnju stambeno-poslovnog objekta pod nazivom Pupinova palata. 


Objekat će se sastojati od stanova i poslovnih prostora pretežno tihe delatnosti i ni na koji način neće narušavati poziciju na kojoj se nalazi. 

Pupinova palata zamišljena je kao prvi "office space" tog tipa u Novom Sadu, po ugledu na najbolje evropske i svetske poslovne zgrade. Poslovni prostor planiran je prema najsavremenijim zahtevima tržišta i budućih korisnika – kao open space koji obezbeđuje maksimalnu fleksibilnost u personalizaciji, prema potrebi zadate delatnosti. 
 

Projektovana kao visokoenergetski efikasan objekat sa odgovarajućim LEED standardom, Pupinova palata pruža maksimalne uštede fiksnih troškova i mogućnost kreiranja savršene radne atmosfere koja uključuje centralno grejanje, hlađenje i ventilaciju prostora pomoću najsavremenijeg VRF sistema, navode u Galensu. 

Taj objekat biće smešten u neposrednoj blizini svih značajnih ustanova javnog, poslovno-trgovačkog, sportsko-rekreativnog i kulturnog karaktera. Buduće moderno zdanje biće odeljeno podzemnim prolazom od Zmaj Jovine ulice i udaljeno svega stotinak metara od Gradske kuće, Srpskog narodnog pozorišta, Crkve imena Marijinog – popularne "katedrale", zatim 300 metara od Dunavske ulice i Saborne crkve, kažu u preduzeću Galens. 

Ispod Pupinove palate, projekovana su tri nivoa garažnog prostora sa oko 400 parking mesta. Takođe, jedan deo parkirališta imaće funkciju javne garaže, što će unaprediti i olakšati parkiranje u centru grada. 
ao društveno odgovorna firma, Galens se pobrinuo za sve aspekte zaštite – ekološke, građevinske i kulturološke, obezbedivši susedne objekte posebnim građevinskim metodama. Kako bi se očuvalo kulturno nasleđe grada, pod nadzorom Zavoda za zaštitu spomenika kulture Grada Novog Sada, biće restaurirana kompletna kamena fasada nekadašnje Kommunalis banke koja se nalazila na tlu budućeg objekta - objašnjavaju u Galensu. 

Takođe, Galens se sa posebnom pažnjom poneo prema kulturnom nasleđu jermenske zajednice – crkvi i pratećim spomenicima koji se nalaze uz parcelu, obezbedivši potpunu zaštitu i očuvanje tih spomen-obeležja. 

- Poslovni prostori koji će se nalaziti na ovoj atraktivnoj i neponovljivoj lokaciji, oivičenoj Bulevarom Mihajla Pupina sa istočne strane, i Ulicom narodnih heroja, Železničkom ulicom i Trgom mladenaca sa zapadne, sa izlaskom na Trg galerija i Ulicu Vase Stajića na istočnoj strani, biće nepogrešiv poslovni izbor - poručuju iz kompanije Galens. 

 

(Izvor: ekapija)