Planirani radovi odnose se na uređenje prostora od 5. do 23. sprata zgrade koju je kompanija nedavno kupila od grada Beograda, u postupku javnog nadmetanja, saopšteno je iz te kompanije.

Rekonstrukcija će se odvijati po fazama, dok je završetak radova planiran za sam kraj 2021. godine, kada će Beograđanka domaćem tržištu ponuditi mogućnost zakupa kancelarijskih prostora najvišeg kvaliteta, u skladu sa svetskim standardima i aktuelnim trendovima.

Rekonstrukcija Beograđanke

Ceo proces adaptacije organizovan je tako da se sva dešavanja u okolini nesmetano odvijaju, uključujući i uobičajeno funkcionisanje saobraćaja, navode iz kompanije.

U okviru projekta biće postavljene tzv. zelene oaze na terasama u okviru petog i šestog sprata, što predstavlja inovaciju na domaćem tržištu komercijalnih nekretnina.

U ovoj fazi radova već je izdato više od 60 odsto prostora. Uz već pomenute zelene zone koje su koncipirane kao parkovi, u radove će se uvrstiti i zamena staklenih površina na fasadi, kao i kompletna rekonstrukcija glavnog ulaza u objekat.

Pored uobičajenih radova u planu je modernizacija liftova, zamena svih instalacija i unapređenje prirodne ventilacije kako bi prostor imao adekvatna "pluća" za odvijanje poslovanja, čak i u vanrednim epidemiološkim situacijama poput trenutne.

Planirano je uvođenje pametnog sistema za upravljanje zgradama koji će, uz ostala poboljšanja i napredne tehnologije, unaprediti ukupnu energetsku efikasnost zgrade.

Unutar Beograđanke, Marera Properties će kreirati potpuno nov prostor, savremenog i funkcionalnog dizajna, navedeno je u saopštenju kompanije. Takođe, ističu da se portfolio kancelarijskog prostora te kompanije izdvaja na tržištu po maksimalnoj fleksibilnosti prema potrebama zakupaca.

Izvor: Alo.rs