Nijedan stan od januara do juna ove godine nije prodat u Baču, Bačkom Petrovcu, Beloj Palanci, Bosilegradu, Vladimircima, Doljevcu, Žabarima, Žitorađi, Kniću, Ražnju i Osečini.

Na tržištu nekrenina nijedna transakcija nije obavljena ni u u Bojniku, Dimitrovgradu, Merošini, Malom Crniću niti u Novoj Crnji.

U Ljigu nije potpisan nijedan kupoprodajni ugovor za stan ni ove, ni prošle godine, pišu "Večernje novosti" pozivajući se na podatke Republičkog zavoda za statistiku.

Sumorna statistika tržišta nekretnina van velikih gradova otkriva i da u Beloj Palanci 40 godina nije izgrađen nijedan stan namenjen komercijalnim kupcima, već samo za zbrinajvanje raseljenih.

U Golupcu, sa druge strane, nije prodat nijedan stan u zgradi, ali se beleži tražnja za kućama sa okućnicom i vikendicama. U 10 opština za prvih šest meseci ove godine prodat je samo po jedan stan, a u dva mesta kvadrat je koštao manje od 100 evra - u Krupnju 83 evra, a u Malom Iđošu 98 evra.

U prvoj polovini godine prodat je i po jedan stan u Batočini za 102 evra po kvadratu, dok je u Gadžinom Hanu kupac kvadrat platio dva evra više. Po jedna stambena jedinica prodata je i u Svrljigu, Babušnici, Varvarinu, Žagubici i Opovu.

Izvor: rs.n1info