Direktor CBS International za Srbiju, Goran Živković, rekao je u susretu sa novinarima da bi do kraja godine u Beogradu trebalo da bude prometovano 100.000 m2 poslovnog prostora, i da je to "rekord u modernoj istoriji Beograda".

- Tržište nekretnina u Beogradu izgleda jako dobro i beleži trend rasta od 2015. godine - naveo je Živković.

Isto kao u segmentu poslovnog, dvostruki rast u odnosu na trenutnu ponudu očekuje se i u sektoru maloprodajnog prostora, budući da će glavni grad u naredne dve godine dobiti tri nova tržna centra koja će omogućiti širenje već prisutnih, kao i dolazak drugih brendova. Kada je reč o segmentu stambenih nekretnina i dalje je dominantna tri puta veća tražnja od ponude, zbog čega sve nove objekte prati veliko interesovanje tržišta, a CBS International je tokom poslednje tri godine u ovom segmentu ostvario prodaju stanova u vrednosti od 100 mil EUR.

- Pored poslovnog, maloprodajnog i stambenog prostora, veliki potencijal postoji i u sektoru industrije, odnosno industrijskih hala, pa sa dolaskom novih investitora i brendova očekujemo i povećanu tražnju za magacinskim prostorom - istakao je Dragan Radulović, regionalni direktor CBS International. 

Oslanjajući se na dobra iskustva brojnih internacionalnih investitora, velike svetske kompanije sve češće biraju upravo Srbiju za svoje poslovanje u SEE regionu, a kako ocenjuju stručnjaci CBS International, takav trend nastaviće se i u narednim godinama, te je za očekivati da će Beograd za kratko vreme ponudom i kvalitetom gradnje moći da konkuriše naprednim prestonicama u našem okruženju poput Budimpešte, Bratislave i Beča koje su znatno pre nas doživele transformaciju tržišta nekretnina.

- Očekujemo da će broj prodatih stanova do kraja 2018. premašiti rezultat ostvaren prošle godine, s obzirom na to da je već u prvoj polovini godine prodato više od 8.000 stambenih jedinica - rekla je Mina Kalezić, direktorka marketinga i prodaje CBS International.

CBS International će u poređenju sa istim periodom 2017. godine ostvariti rast prihoda od 10%, zahvaljujući portfoliju od preko 1.500 domaćih i internacionalnih klijenata. Na pragu 12. godine poslovanja, ova kompanija posluje i na teritoriji Makedonije i Crne Gore.