Kompanija BIGZ pablišing predložiće akcionarima prodaju udela koje to akcionarsko društvo ima u poslovnoj zgradi u Bulevaru Vojvode Mišića 17 u Beogradu, zgrade Ekspedicije na istoj lokaciji, kao i prava korišćenja na više katastarskih parcela.

Akcionarima će biti predloženo i utvrđivanje vrednosti akcija BIGZ pablišinga, navodi se u pozivu za vanrednu sednicu skupština. Potencijalni kupac, kompanija MPP BIGZ, osnovana je u aprilu ove godine, a jedini član tog društva sa ograničenom odgovornošću je kiparski MPP Bigz iz Nikozije.

Kako navodi Nova ekonomija prema raspoloživim podacima iz domaće baze stvarnih vlasnika ravnopravni vlasnici tog stranog preduzeća su Etgar Antonijadis, državljanin Grčke, i Joana Sotiriju, državljanka Kipra.

Ovaj mesečnik skreće pažnju da kontakt informacije i adresa na kojoj je registrovano preduzeće ukazuju da je potencijalni novi vlasnik nekretnina u blizini Beogradskog sajma preduzeće Marera propertis, koje je u septembru, preko ćerke firme, kupilo zgradu Beograđanke za 16,5 miliona evra.

Milena Srećkov, zastupnica ili direktorka petnaestak firmi povezanih sa kompanijom Marera properties u Srbiji, zastupa i firmu MPP BIGZ.

Izvor: rs.n1info