Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić otvorila je prvu investicionu konferenciju u Paviljonu Republike Srbije na ovogodišnjoj Svetskoj izložbi "Expo 2020 Dubai", pod nazivom ,,Invest in Serbia: Real Estate”, koja se organizuje u okviru Treće tematske nedelje ,,Urbani i ruralni razvoj”.

"Srbija je prepoznala Ekspo kao platformu za učvršćivanje postojećih i izgradnju novih prijateljstava i saradnji i veoma me raduje što su aktivnosti koje sprovodimo, naše prezentacije i sastanci naše biznis delegacije, privukle pažnju čitavog sveta”, rekla je Matić.

Ona je dodala da je velika zainteresovanost za to šta Srbija ima da ponudi u domenu investicija u sektoru nekretnina i da će ova prva investiciona konferencija sigurno rezultirati mnogim novim ulaganjima i saradnjama, saopšteno je iz Ministrarstva trgovine.

''Nastup Republike Srbije na Svetskoj izložbi u Dubaiju pokazuje da je naša zemlja prava investiciona destinacija, gde su ulaganja investitora i njihovi poslovi dobrodošli i sigurni, a cilj u budućnosti nam je da povećamo privrednu saradnju i protok investicija između Srbije i UAE, ali i između Srbije i čitavog MEASA regiona", istakla je Matić.

Dodaje se da je ministarka imala razgovore o digitalizaciji poslovanja i obrazovanja, razvoju digitalne infrastrukture u seoskim pordučjima i seoskom turizmu u doba pandemije u Srbiji.

''Digitalizacija predstavlja jedan od prioriteta Ministarstva i Vlade Srbije i zato nastavljamo proces sistemske digitalizacije koja, pored izgradnje mreže u selima, podrazumeva i nastavak digitalizacije obrazovanja", rekla je Matić.

Ona je iznela optimistične prognoze kada je reč o razvoju turizma na selu. Istakla je da je ova vrsta turizma podstakla pokretanje preduzetništva i samozapošljavanja u seoskim područjima.

Izvor: biznis.telegraf.rs