Tržište nekretnina u Beogradu je najveće tržište u Srbiji. Sedište je i najvećeg Univerzitetskog centra, kao i brojnih kompanija.
Uži centar grada se popularno naziva „krugom tramvaja dvojke“ i svi Beograđani znaju da je to mesto koje je u blizini glavnih sedišta kulture, istorije, edukacije, popularnih gradskih mesta… To je srce urbanog dela Beograda.
Kada je u pitanju prodaja stanova Beograd je atraktivan, ali je centar oduvek bilo najpoželjnije mesto jer je odlično povezan sa ostalim delovima grada. Kada se stan koristi za izdavanje, ovo je lokacija gde je dobro imati i najmanju garsonjeru jer će sigurno imati stanare studente nekog od obližnjih fakulteta – Pravnog, Mašinskog, Ekonomskog.
U užem centru grada se uglavnom pronalazi starogradnja, ali su u ostalim delovima atraktivni i stanovi na prodaju u novoizgrađenim kompleksima.
Prosečna cena novogradnje je oko 2.300 eura po m2, a najskuplji kvadrat je prodat za preko 9.000 eura po kvadratu. Cena starogradnje je viša nego bilo gde u Srbiji i iznosi oko 1.700 €/m2 .

Izvor:seebiz.eu